♡ Vakantie

 

Heej hallo allemaal, we zijn inmiddels alweer ruim een week thuis van onze vakantie en ook heb ik de eerste dag werken er al opzitten. Hoog tijd dus om jullie eens te vertellen hoe fantastisch onze vakantie geweest is. We hadden een paar drukke dagen voorafgaand met klussen bij vrienden, kraamzorg intake, kinderfeestje van Fay, inpakken, poetsen etc dus we waren er extra aan toe om te gaan. Dinsdag (11 juli)  nadat alle kinderen van Fay’s kinderfeestje weer netjes thuis gebracht waren, zijn we als een malle de laatste klusjes in huis gaan doen en de laatste spullen bij elkaar gaan pakken. Daarna gauw nog met z’n vieren onder de douche gegaan om vervolgens op tijd ons nestje op te zoeken. Het plan is namelijk om aankomende nacht (12 juli) rond de klok van vier te vertrekken.

Om 3.30 gaat de wekker, eerst echt de laatste dingetjes in de auto en dan de meiden wakker maken. Om 4.30 word de auto gestart, klaar om te gaan! Laatste check, jup we kunnen… Ik begin met rijden en rijd de eerste 3 1/2 uur aan één stuk door. De dames slapen en ook Sander sluit z’n ogen nog even. In Frankrijk maken we onze eerste stop, even benen strekken, plassen en dan weer door. Sander neemt het stuur over, helaas komen we bij Parijs in die ellendige file te staan waardoor we 2 uur letterlijk stil staan! Gelukkig kunnen we daarna alles goed doorrijden en komen we na nog een paar plaspauzes om 16.30 aan op camping La Zagarella in Longeville Sur Mer (Vendee). Pfff zo’n 12 uur gereden en een beetje gaar zijn we wel. We kunnen gelijk naar ons huisje en gooien gauw alles uit de auto. Eerst maar eens een hapje eten. We nemen plaats bij het restaurant op de camping. Ze maken hier zelf heerlijke pizza’s, Sander en de meiden delen er samen twee en ik neem een salade. Inmiddels is het alweer over zessen en gaan we onze spullen maar eens op de plaats leggen zodat de dames aan hun eerste nachtje vakantie kunnen beginnen. Wijzelf maken het ook niet laat, dat rijden is behoorlijk inspannend en dat merken we op de avond maar al te goed.

En dan……………………… kan onze vakantie eindelijk van start, we genieten volop, leven van dag tot dag en zitten in de modus ‘we zien het allemaal wel’. Meestal beginnen we de ochtend met een wandeling door het bos langs het activiteiten pad, vinden de meiden helemaal leuk, de hond heeft gelijk een goede ronde gehad en de temperatuur is dan ook nog te hebben. Dan belandde we meestal bij het zwembad, ergens tussen twaalf en één nemen we onze lunch. Daarna gaat Jez net zoals thuis haar dutje doen en vermaken wij ons bij het huisje en Fay op de speeltuin en evt na het slaapje weer zwembad of speeltuin, ’s avonds eten we van de ‘skottelbraai’ en proberen de meiden dan toch op tijd weer in hun bedje te hebben. Af en toe doen we even boodschappen in de plaatselijke supermarkt met maar liefst twaalf kassa’s! We gaan een paar keer naar het strand dat op 5 min met de auto van ons af ligt en gaan nog een dagje naar een avonturen kasteel. De kids vinden het helemaal geweldig en ook wij genieten volop. We hebben twee prachtige weken met in de eerste week 30-35 graden en in de tweede week 25-30 graden. Drie dagen bewolking, met toch een temp van 25 graden, alleen af en toe ’s nachts een bui en verder alleen maar heel veel zon!

Helaas is er een tijd van komen, maar dus ook weer een tijd van gaan en de 26e Juli is het dan zover, de auto staat weer klaar om te gaan. Een vlugge uitcheck en de reis kan weer beginnen. Gelukkig gaat de terug weg een stuk voorspoediger en slaan we de hele file over. Binnen 10 uurtjes incl pauzes staan we thuis weer op de inrit, heerlijk om weer thuis te zijn. Gauw eten, meiden naar bed en uitpakken. De eerste wasjes worden gelijk weer gedraaid en als alles weer op z’n plaats staat, duiken we nog even op de bank. Dit was een héle héle héle fijne vakantie. We genieten nog een paar daagjes thuis. Bezoeken samen nog de babydump voor wat laatste spulletjes, vieren de verjaardag van Fay die alweer 5 word en dan is de vakantie om! De batterijen zijn weer opgeladen en wij kunnen fris en fruitig weer aan het werk.

Voor iedereen die het nog te goed heeft, een hele fijne vakantie gewenst!

Bedankt voor het lezen en tot blogs,

Liefs Kim

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s